Helsebloggen

Helsebloggen

Ikke bruk feil olje...

ErnæringOpprettet av Liv Åse 24 april, 2015 22:36
Det er ikke ett fett om du velger olje, smør eller margarin til matlaging. – En type olje bør du faktisk styre unna.


Salget av kokosolje har tatt av de siste årene. Ikke bare til hudpleie, men også som tilbehør og ingrediens i maten. Noen bruker den som helsekost.

Det er Kjetil Retterstøl lite begeistret for. Han er professor i ernæring ved medisinsk fakultet på Universitetet i Oslo og overlege ved Lipidklinikken på Oslo universitetssykehus.

– De som måtte tro at kokosolje er helsebringende, er på ville veier. Denne oljen inneholder veldig mye av en spesiell fettsyre som vi bør få i oss minst mulig av.

Ifølge Retterstøl er kokosolje verre enn den utskjelte palmeoljen når det gjelder å øke nivået av kolesterol i kroppen.

– Å bruke noen dråper for smakens skyld er greit nok. Men ellers er dette en matolje som ikke hører hjemme i et sunt kosthold, sier han.

– Variasjonen mellom oljer fra raps, oliven, soya og mais er ikke så stor helsemessig. Det er kokosoljen som skiller seg mest negativt ut. Den er en versting enten den brukes kald eller oppvarmet, sier Retterstøl.



  • Kommentarer(0)//blogg.balansenhelse.no/#post26