Helsebloggen

Helsebloggen

Gode råd ved forkjølelse

ErnæringOpprettet av Liv Åse 15 nov., 2014 19:47

Har du fått forkjølelse og influensasymptomer?

Nysing, tett nese, sår hals, hoste, hodepine og lett feber er vanlige sykdomstegn ved forkjølelse. Vanligvis varer en forkjølelse inntil en uke, men en eventuell hoste kan vare lenger. En forkjølelse er ufarlig, og de fleste har bare godt av å gjennomgå en forkjølelse iblant for å stimulere immunforsvaret. (Apotek 1 )

Gode, enkle råd som du kan gjøre selv:

1. Fersk hvitløk er naturens egen antibiotika:

Ta gjerne 6 fedd hvitløk i løpet av dagen. Kutt et fedd og legg på brødskiven, gjerne under hvitosten, egg, kjøttpålegg eller det du måtte foretrekke. Kan fint blandes i salaten til lunsj, eller i middagen din. (husk at jo oftere du spiser hvitløk, jo mindre lukter du).


2. Fersk Chili.

Når man spiser chili svetter man , får tårer i øynene og nesen renner. Den varmende stimulerende virkningen av chili øker slim produksjonen og løser opp tetthet i luftveiene. Chili inneholder et stoff som heter capsaicin som gir denne virkningen og det hjelper mot hoste og forkjølelse. Chili virker slimløsende.

Lag deg en god kopp hjemmelaget kakao, skjær opp en bit fersk chili, eller bruk de aller minste hvis du får tak i. De er sterkere. Eller bruk gjerne chili i maten Kjempegodt!



3. Fersk ingefær.

Lag deg en god kopp grønn te, legg skiver av fersk ingefær i. Kos deg!

4. Granateple.

Kroppen trenger rikelig med antioksidanter og C-vitaminer. Granateple inneholder store mengder antioksidanter og C-vitamin, tilsvarende 1,5 g C-vitaminer. Spis et halvt granateple og kos deg.


1. Protein:

Har du øre- eller halsbetennelse og feber? Husk at proteinbehovet er økt ved inflammasjon og feber. Høyverdige proteiner har inflammasjonsdempende egenskaper. Prøv å få i deg rene produkter, ikke bearbeidet. Skalldyr, krabbe, Stange kylling, laks, torsk.





...og husk- god håndhygiene!



Vennlig hilsen Liv Åse

  • Kommentarer(0)//blogg.balansenhelse.no/#post21